Technológia

Hazánkban kávéból nyernek energiát, avagy a használt Nespresso kávékapszulák új élete

Egyre népszerűbbek a kapszulás kávék a gyors elkészíthetőség és a lefőzés pillanatáig megőrzött frissesség miatt, ám az alumínium edénykék komoly terhelést jelentenek a környezet számára.

A Nespresso azonban úgy döntött, hogy mint a kapszulás kávék piacának egyik legjelentősebb szereplője, kiküszöböli ezt a problémát.
Globális stratégia a 100 százalékban fenntartható gyártás érdekében
2009-ben útnak indított egy globális újrahasznosítási programot a „The Positive Cup” fenntarthatósági stratégiája részeként.

Fillérekbe kerül majd a napelem

A Torontói Egyetem áttörésének köszönhetően olyan olcsó és egyszerű lesz a napelem előállítása, mint az újságpapír-nyomtatás - írja a vg.hu.

Egyetemistáknak és főiskolásoknak hirdet pályázatot a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal

Az edukációs program központi eleme egy hallgatói pályázat, melyre elsősorban természettudományos tárgyakat hallgató diákok munkáit várja a MEKH.

A feladat: újszerűen és élvezetesen mesélni a fiataloknak az energiáról és az energiatudatosságról. Pályázni egy 45 perces, felső tagozatos általános iskolai vagy középiskolás korosztályra szabott tematikus tanóra vázlatával lehet. A beérkezett pályázatokat három szempont szerint értékeli a zsűri: a szakmai tartalmat, az oktatási módszertan színvonalát, és nem utolsósorban az élvezhetőséget és érthetőséget díjazzák.

Mégis lesz napelem-adót

Mégis lesz napelem-adó, ugyan 4000 kilowattóra teljesítmény feletti felhasználókra vonatkozik.
Ezt Scherer Zsolt, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szóvivője mondta hétfő reggel az M1-en.

Hétfőtől lehet pályázni a hűtőgépcsere-programra

Hétfőn reggel 8 órától lehet jelentkezni az államilag támogatott hűtőgép- és fagyasztócsere-programra, elsőként az észak-alföldi régióban.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Technológia csatornájára