Takarékoskodj

Hazánkban kávéból nyernek energiát, avagy a használt Nespresso kávékapszulák új élete

Egyre népszerűbbek a kapszulás kávék a gyors elkészíthetőség és a lefőzés pillanatáig megőrzött frissesség miatt, ám az alumínium edénykék komoly terhelést jelentenek a környezet számára.

A Nespresso azonban úgy döntött, hogy mint a kapszulás kávék piacának egyik legjelentősebb szereplője, kiküszöböli ezt a problémát.
Globális stratégia a 100 százalékban fenntartható gyártás érdekében
2009-ben útnak indított egy globális újrahasznosítási programot a „The Positive Cup” fenntarthatósági stratégiája részeként.

Fillérekbe kerül majd a napelem

A Torontói Egyetem áttörésének köszönhetően olyan olcsó és egyszerű lesz a napelem előállítása, mint az újságpapír-nyomtatás - írja a vg.hu.

Föld órája - A János-hegyről kapcsolják le Budapest díszvilágítását

Rendhagyó program zárásaként a János-hegyi Erzsébet-kilátónál kapcsolják le Budapest díszvilágítását szombaton 20.30-kor a Föld órája elnevezésű rendezvényen.

A globális kezdeményezés magyarországi főszervezője, a WWF Magyarország fejlámpás kirándulást szervez a Normafán. A séta a Síháztól indul 19 órakor és a János-hegyi Erzsébet-kilátónál ér véget.
A résztvevők és a díszvendégek ott kapcsolják le 20.30-kor Budapest díszvilágítását, majd egyedi fotókat készítenek a lámpák fényével 60+ jelet alkotva a kilátó teraszán - közölték a szervezők az MTI-vel.

Energiahatékonyság: az elszalasztott lehetőség?

Az energiapolitikában való átálláshoz elengedhetetlen a rendszerszintű gondolkodás, a komplexitás. Nem lehet pusztán egyetlen elemet kiemelni, így nem is lehet megfelelő eredményt realizálni.

A hazai energiahatékonyság javítása, főleg a közintézményekben, sajnálatos módon elmaradt. Ennek pedig akkor fizethetjük meg az árát - a szó szoros értelmében -, ha az Európai Unió valóban elveszi a jogot a tagállamoktól a hatósági ár kiszabásának lehetőségére.

Energiamegtakarítás tippek háztartásunkban: Konyhai eszközök

Sorozatuk témája az energiafogyasztó eszközeink és használati szokásaink megváltoztatásával hogyan léphetünk az energiatakarékos életmód útjára.

Konyhai eszközök használata

A korszerű energiagazdálkodás tükrében fontos szabály, hogy minden olyan főzési műveletet, amire van célkészülék (pl. kávéfőzés, vízmelegítés), az adott készülékkel készítsük el így sokkal hamarabb és kevesebb energiafelhasználással érhetjük el a végeredményt.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Takarékoskodj csatornájára