Hagyományos energia

Hazánkban kávéból nyernek energiát, avagy a használt Nespresso kávékapszulák új élete

Egyre népszerűbbek a kapszulás kávék a gyors elkészíthetőség és a lefőzés pillanatáig megőrzött frissesség miatt, ám az alumínium edénykék komoly terhelést jelentenek a környezet számára.

A Nespresso azonban úgy döntött, hogy mint a kapszulás kávék piacának egyik legjelentősebb szereplője, kiküszöböli ezt a problémát.
Globális stratégia a 100 százalékban fenntartható gyártás érdekében
2009-ben útnak indított egy globális újrahasznosítási programot a „The Positive Cup” fenntarthatósági stratégiája részeként.

Rengeteg napelem kerül a magyar háztetőkre

Napelem-telepítési boom indul Magyarországon, erre utal a múlt év végén beadott engedélykérelmek tömege - írja szerdai számában a Világgazdaság.

Fillérekbe kerül majd a napelem

A Torontói Egyetem áttörésének köszönhetően olyan olcsó és egyszerű lesz a napelem előállítása, mint az újságpapír-nyomtatás - írja a vg.hu.

Mégis lesz napelem-adót

Mégis lesz napelem-adó, ugyan 4000 kilowattóra teljesítmény feletti felhasználókra vonatkozik.
Ezt Scherer Zsolt, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szóvivője mondta hétfő reggel az M1-en.

Energiahatékonyság: az elszalasztott lehetőség?

Az energiapolitikában való átálláshoz elengedhetetlen a rendszerszintű gondolkodás, a komplexitás. Nem lehet pusztán egyetlen elemet kiemelni, így nem is lehet megfelelő eredményt realizálni.

A hazai energiahatékonyság javítása, főleg a közintézményekben, sajnálatos módon elmaradt. Ennek pedig akkor fizethetjük meg az árát - a szó szoros értelmében -, ha az Európai Unió valóban elveszi a jogot a tagállamoktól a hatósági ár kiszabásának lehetőségére.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Hagyományos energia csatornájára