Génmódosított termékek

Génmódosított petúniát vontak ki a forgalomból

Engedély nélküli géntechnológiai módosítással előállított narancssárga virágú petúniákat hoztak forgalomba több Európai Uniós tagállamban, köztük Magyarországon is.

A genetikai szennyezés elhárítása érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) azonnali hatállyal forgalomba hozatali tilalmat rendelt a narancssárga virágú petúniákra az ország teljes területén. A NÉBIH és a járási hivatalok felügyelői fokozottan ellenőrzik a forgalmazókat és árusító helyeket.

Hollandiában népszavazást tartanának a CETA ratifikálásáról

Aláírásgyűjtést indítottak aktivisták Hollandiában annak érdekében, hogy népszavazást írjanak ki az Európai Unió és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezmény (CETA) ratifikálásáról, a referendum megrendezését már közel 200 ezren támogatásukról biztosították.

A Nébih kiemelten ellenőrzi a kukorica vetőmagokat

Száztíz csemege- és huszonegy pattogatni való kukorica vetőmag tétel GMO-szennyezettségét (genetikai módosítás) ellenőrizte eddig idén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a hatóság 7 mintában mutatott ki tiltott genetikai módosítást - közölte az élelmiszerlánc-biztonságért felelős hatóság hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a szennyezett tételeket megsemmisíttették.

Orbánék az EU–USA szabadkereskedelmi egyezmény ügyében is átverik az embereket

 

A Jobbik megdöbbentőnek tartja, hogy Colleen Bell amerikai nagykövet egy rendezvényen elmondott beszédéből kell megtudniuk a magyar embereknek, hogy a kormány támogatja az EU–USA szabadkereskedelmi egyezményt. A Fidesz korábban több alkalommal is azt mondta, hogy jelenlegi formájában nem fogadja el az egyezményt, és ennek kapcsán keményen érvényesíteni fogják a magyar nemzeti érdekeket. Ha viszont Colleen Bell máshogy tudja, akkor a magyar embereket ismét sötétben tartja a kormány.

Növényvédőszer-maradékot mutattak ki a Penny Market fejes salátáiban

Határérték feletti növényvédőszerhatóanyag-maradékot mutatott ki a Penny Market Kft. logisztikai központjában vett fejessaláta-mintában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A mért mennyiség nem jelent akut egészségügyi kockázatot.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Génmódosított termékek csatornájára