Birtokvédelem

A Fidesz a földeladási pénzből csökkentené az államadósságot

A Jobbik szerint a Fidesz elbukta azt a kampányígéretét, amelyik szerint csökkenti az államadósságot, ezért a földprivatizációból származó, a vidék fejlesztését szolgáló pénzeket is az államadósság mérséklésére akarja költeni.

A Jobbik több módosítást kezdeményez földügyekben

A Jobbik több, az állami földekkel összefüggő módosítást kezdeményez a parlamentben, ezek elsődleges célja a strómanok kiszűrése - Magyar Zoltán országgyűlési képviselő budapesti sajtótájékoztatóján.

A hortobágyi biotermelést is sikerült szétvernie a kormánynak

A Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. visszaadta a nehezen megszerzett biominősítését, mert nem tud biotakarmányt vásárolni. Pedig a hozzá tartozó 8 ezer hektáron maga is megtermelhetné azt - olvasható az mno.hu oldalán. 

Visszaadta a közelmúltban nem egyszerű módon megszerzett biominősítését a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. – erősítették meg lapunknak többen is az állami cégnél –, mert nem tud biotakarmányt vásárolni a kellő mennyiségben.

Lehet népszavazást tartani az állami földek eladásáról

Megkezdődhet az aláírásgyűjtés az állami földek értékesítésének tilalmáról, miután a Kúria kedden úgy döntött, hogy hitelesíti az erről szóló népszavazási kérdést.

Az ítéletet mintha Bakonyiék diktálták volna

Kepli Lajossal, a Jobbik környezetvédelmi és energetikai szakpolitikusával a vörösiszap katasztrófát vizsgáló parlamenti bizottság volt elnökével heti interjú-sorozatunkban a vörösiszap katasztrófa ítéletéről beszélgettünk. 

Zöld Válasz: Mi a véleménye az ítéletről?

Oldalak

Feliratkozás RSS - Birtokvédelem csatornájára