Március végétől megadóztatják a napelemes rendszereket

Március végétől teljesítménydíjat kell fizetni az újonnan telepített napelemes rendszerek után, ha annak teljesítménye meghaladja a 4 kw-ot. A díj most nulla forint, de az egyik iparági egyesület elnöke szerint nincs garancia arra, hogy ennyi is marad – olvasható az atv.hu oldalán.

Szél Bernadett, az LMP politikusa szeretett volna kérdést intézni a kormányhoz, azonban nem hagyták. A politikus Facebook-oldalán a következőt írja:
„Ma nem hagyták, hogy a legfrissebb napelemadóról kérdést tegyek fel a Házban. A kormány közölte, nincs érintettsége. Nyilván erre az őrültségre nincs épeszű válasz, de nem ezt mondják, hanem azt közlik, hogy szerintük a díj kivetéséről a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal intézkedett, így ahhoz nekik semmi közük. Csakhogy én nem ezt kérdeztem (volna), hanem azt, hogy a törvényes szabályozást kialakító Nemzeti Fejlesztési miniszter miért hagyja mindezt. Az, hogy még kérdezni sem hagytak a napelemadóról, egyet jelent: eszük ágában sincs kormányozni, csak a sokmilliárdos paksi lenyúláshoz igazítják, amit tudnak.”