Kevesebb lesz a húsipari hulladék a virslikben

A Magyar Élelmiszerkönyv új rendelete biztosítja majd, hogy ne találkozzunk rossz minőségű virslikkel a szupermarketek polcain - írja a Magyar Közlöny.

Inak és cafatok helyett hús kerülhet a virslikbe 

A termékek címkéin feltüntetett húsmennyiség arányába nem számíthatják bele a gyártók a csontokról mechanikailag lefejtett mellékterméket a Magyar Élelmiszerkönyv módosítása szerint. A szakma szerint ezzel garantáltan javulni fog a hazai termékek minősége - írja a Magyar Idők.

Eltünteti a silány minőségű húskészítményeket a boltok polcairól a Magyar Élelmiszerkönyv legutóbbi módosítása.

Többek közt a termékek sótartalmát, a zsír-fehérje arányokat és a készítmények hústartalmát szabályozza.

A legfontosabb változás, hogy a korábbi gyakorlattal ellentétben, amikor a gyártók a termék hústartalmába beleszámíthatták a mechanikailag lefejtett (msm) húst is - ami gyakorlatilag húsipari mellékterméknek felel meg -, ezentúl a feltüntetett jelölés csak a valós hústartalmat tükrözheti.